Ziua Mondială a Diabetului

Ziua de azi este o zi peste care nu putem trece cu indiferență. Este ziua în care, la nivel mondial, se trage un semn de alarmă în legătură cu stilul de viață modern care vine la pachet cu boli legate în mod direct de nutriție. Diabetul este una dintre acestea. Nu-mi propusesem să scriu aici despre statisticile îngrijorătoare care sunt la un click distanță pe internet, însă simt să vă împărtășesc în fotografiile atașate datele furnizate în „Analiza de situație 2018” (http://insp.gov.ro/sites/cnepss/wp-content/uploads/2018/11/ANALIZA_Diabet_2018_rev.pdf). Și nu pot să nu observ creșterea alarmantă a numărului de diabetici, atât la nivel global, cât și în România.  Un alt aspect dureros este legat de vârsta tot mai mică a celor diagnosticați cu diabet, a dependeților de insulină. Diabetul vine, de multe ori, la pachet cu supraponderalitatea și obezitatea. Întotdeauna starea sănătății are mult de suferit ca urmare a efectelor cumulate ale acestor boli.




Salvarea nu ar trebui căutată în cabinetele medicale, pentru tratarea acestor afecțiuni atunci când acestea s-au instalat deja, ci în propria bucătărie, printr-o alimentație echilibrată și un stil de viață activ care să prevină îmbolnăvirea.
Suntem datori față de noi înșine și față de copii să fim modele de urmat și să-i învățăm pe tineri să trăiască sănătoși,  împliniți și fericiți!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu