Gustă bucuria!

Așa cum spuneam în articolul anterior, scriu aici cu intenția de a-i lăsa și pe alții să vadă că poți să faci lucrurile cu bucurie și, în caz că cei care citesc acum n-au aflat cum, cu drag le voi împărtăși din experiențele în urma cărora eu mi-am servit lecțiile.
Primul lucru de făcut e să vrei să trăiești cu bucurie. Dar să-ți enunți doar dorința nu e de ajuns. E nevoie de acțiune,  iar acțiunea derulată fără un plan, la voia întâmplării ar putea sa nu te ducă exact acolo unde iti imaginai  sau, dacă ajungi la destinație, e posibil să fie destul de târziu.
Așadar, e timpul să-ți clarifici ținta: unde vrei să  ajungi,  ce-ți dorești pentru tine, cum te vezi trăindu-ți fiecare zi peste vreo 3 sau poate peste vreo 5 ani? Fii explicit, detaliază-ți în amănunt proiecția in viitor.
Când scopul e clar, planifică acțiunile care te vor duce acolo. Pentru unele dintre demersurile pe care vei avea nevoie să le întreprinzi s-ar putea sa nu ai abilitățile sau resursele necesare. Atunci nu-ți rămâne decât să le construiești. Și nu uita! Suntem ființe sociale! Verifică-ți lista de cunoștințe și vei vedea că sunt acolo persoane care te-ar putea sprijini: unii prin abilitățile pe care le au, alții prin informația pe care o dețin sau poate prin instrumentele pe care le au la îndemână; unii pot fi un umăr de sprijin sau ureche care să te asculte și, crede-mă, sunt momente cand astfel de oameni fac cât toți ceilalți la un loc .



S-ar putea ca drumul spre a trăi cu bucurie să nu fie cel mai ușor. Tocmai de aceea oprește-te din loc în loc și hrănește-te cu bucuriile mici pe care le vei găsi la tot pasul dacă deschizi bine ochii: o frunză ce-și poartă culorile în drumul dintre crengile copacului până la pământ, un nor în formă de ursuleț pufos cu care obișnuiai să te însoțești la culcare, piscul de munte semeț pe care tocmai l-ai cucerit, replica plină de haz a actorului pe care îl aplauzi, melodia pe care dansezi până în zori.

Abia aștept să ne întâlnim la capătul drumului spre a trăi cu bucurie!
Să-ți faci o zi bună!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu